2013-05-03 001 2013-05-01 032

Nyt on hyvä aika tyhjennellä pakastinta marjoista. Siispä paistoin pirteää sitruunamustikkakakkua. Tein tällä kertaa minivuokiin, niin jokainen sai oman kakkunsa. Tietenkin vaniljakastiketta päälle. Tämä kakku on kostea ja mehevä kakku.

Sitruunamustikkaminikakut

100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 tsk vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/4 tsk ruokasoodaa
2 dl jogurttia
1 sitruunan mehu ja kuori
mustikoita

vaniljakastiketta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda erillisessä kulhossa ja lisää sitten voi-sokeri-munavaahtoon. Lisää jogurtti ja sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi.
Annostele taikinaa voideltuihin ja korppujauhoitettuihin vuokiin, lisää väliin mustikoita, lisää taikinaa päälle (täytä n. 3/4 vuoasta) ja paista n.30-40 minuuttia. Kokeile hammastikulla kypsyyttä.

2013-05-03 001 2013-05-01 051

Advertisements