Mehevät omenamuffinssit

2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 dl öljyä

1-2 omenaa raastettuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja öljy. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Kääntele vielä joukkoon omenaraaste. Laita muffinssipellin reikiin paperiset vuoat ja jaa taikina niihin, esimerkiksi pursottamalla. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Pursota päälle kreemiä ja koristele kinuskilla.

Vaniljavoikreemi

4 munanvalkuaista
200 g sokeria
250 g huoneenlämpöistä voita
2 tl vaniljasokeria

Laita valkuaiset ja sokeri lämmönkestävään kulhoon ja nosta kulho vesihauteeseen. Sekoita koko ajan, kunnes seos saavuttaa 65 asteen lämpötilan. Ota kulho pois ja vispaa voimakkaasti vatkaimella kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.Tähän voi mennä monta minuuttia. Lisää voita pieni pala kerrallaan samalla vispaten. Kun seos on kreemimäinen lisää vaniljasokeria ja sekoita vielä hetki.

Kinuskikastike

0,5 dl vaaleaa siirappia
0,5 dl kermaa
0,5 dl sokeria

Keitä pienessä kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee.

Kirsikkamuffinssit

2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 dl öljyä
kirsikoita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe,leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja öljy. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinssipellin reikiin paperiset vuoat ja pursota taikina niihin. Paista n.15 minuuttia.
Kun muffinssit ovat jäähtyneet leikkaa keskeltä pieni pala pois ja laita tilalle kirsikan puolikas, josta on kivi poistettu. Jos haluat lisää makua, kasta ensin kirsikka kirsikkalikööriin. Pursota päälle esimerkiksi kermavaahtoa tai mascarponen ja kermavaahdon seosta. Koristele kirsikoilla ja suklaalastuilla.

Mansikkamuffinssit


2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 dl sitruunamehua
3/4 dl vettä
2 kananmunaa
1/2 dl öljyä

kermaa
sulatettua valkosuklaata
mansikoita
hyytelösokeria
mansikkahilloa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon mehu, vesi ja öljy. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinssipellin reikiin paperiset vuoat ja jaa taikina niihin, esimerkiksi pursottamalla. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Kun muffinssit ovat jäähtyneet leikkaa keskeltä pieni pala pois ja täytä se mansikkahillolla. Laita päälle kokonainen mansikka ja sivele se hyytelösokerista ja vedestä keitetyllä kiilteellä (katso paketista ohje kiilteen tekemiseen). Pursota ympärille valkosuklaalla maustettua kermavaahtoa.

Suklaaraitamuffinssit

2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 dl öljyä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe,leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja öljy. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinssipellin reikiin paperiset vuoat ja pursota taikina niihin. Paista n.15 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa se kahteen osaa. Sekoita toiseen osaan sulatettua jäähtynyttä tummaa suklaata ja toiseen sulatettua valkoista suklaata. Laita molemmat vaahdot samaan pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

Runebergin tortut

Nämä ovat vaan niin hyviä, että meillä syödään näitä muutenkin kuin Runebergin päivänä.

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl jauhettua mantelia
1,5 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 dl kermaa tai maitoa

vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
vettä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita eri kulhossa jauhettu manteli, korppujauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kardemumma ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon tai kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina paperisiin vuokiin ja paista 20-25 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä muffinssista keskeltä pieni pala pois ja laita tilalle vadelmahilloa. Tee tomusokerista ja vedestä sopiva seos ja pursota tai valuta muffinssin päälle.

Advertisements