Tänään (taas) tuli inspiraatio tehdä syksyisiä piirakoita. No, hyviä tuli. Reseptin otin Hembakat lehdestä nro 4,muuntelin sitä vähän ja pellin sijaan käytin neljää erillistä irtopohjavuokaa, halkaisijaltaan 16 cm. Käytin kokonaisia marjoja, jokaiseen erilaisia. Näin ollen tuli tuli siis vadelma-, mustikka-, punaherukka- ja puolukkapiirakkaa. Ihana marenki päällä sopii erittäin hyvin kirpakoitten marjojen kaveriksi.

Pohja:

200 g voita
250 g sokeria
4 munankeltuaista
300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa

Päällinen:

4 munanvalkuista
200 g sokeria
marjoja maun mukaan

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota korppujauhoilla 4 pientä (halkaisija 16 cm) irtopohjavuokaa. Vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen keltuaiset voimakkaasti vatkaten. Sekoita eri kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne vaahtoon. Lopuksi lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja ripottele päälle marjoja maun mukaan. Paista 15-20 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
Sillä aikaa kun piirakat paistuu, vispaa puolet sokerista sekä valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti loput sokerista joukkoon. Levitä vaahto piirakoiden päälle ja paista vielä n. 20- 25 minuuttia. Tarkkana ettei pinta kärähdä!

Advertisements